Platform voor ervaringen

BAI ARCHITECTUURVISITES EN -WANDELINGEN

Ook in 2018 bleken de architectuurvisites en –wandelingen zeer populair en succesvol; de bezoeken aan o.a. het Jheronimus Academy of Data Science, de getransformeerde kerk De Petrus en het tot appartementen verbouwde Rijkswaterstaat-kantoor aan de Schubertsingel waren steevast volgeboekt. De gesprekken vooraf en nadien zorgden voor een interessante uitwisseling tussen het gemêleerde publiek en de ontwerpers, gebruikers en ontwikkelaars.

In 2019 zullen we deze bezoeken aan interessante lokale ontwerpprojecten verder ontwikkelen. We kiezen nog nadrukkelijker voor plekken die (lokaal) opzienbarend en/of actueel zijn, en die representatief zijn voor ontwikkelingen elders. Bij een bezoek aan een getransformeerd gebouw kunnen we zo bijvoorbeeld het belang van herbestemming in een breder, lokaal kader plaatsen. Daarvoor vragen we - naast de ontwerpers, gebruikers en ontwikkelaars - ook andere betrokkenen om hun visie en beleving. Buurtbewoners bijvoorbeeld. Of oud-gebruikers.

Gezien het succes en de bredere mogelijkheden verhogen we de frequentie architectuurvisites in 2019 naar vijf. Indien mogelijk geven we bij elke visite of wandeling aan waar en wanneer de volgende zal zijn. Daarnaast blijven we wandelingen op aanvraag verzorgen, voor bezoekers van buiten de stad of geïnteresseerde Bosschenaren.