Architectencafé BNA

18/03
17:30

Soort activiteit: Lezing en debat
Datum: Woensdag 18 maart 2015
Tijd: 17:30

Locatie

Café Dit Ook, Snellestraat 23, Den Bosch

Bekijk deze locatie op de activiteitenkaart Routebeschrijving

Partners

Deel deze pagina:


Deze editie van het Architectencafé BNA zal Stefan Schuwer (The Placemaker) vertellen over het creëren van inspirerende woon- en leefplekken voor en mét mensen. Na afloop van de lezing van de gastspreker is er ruimte voor gesprek en discussie onder het genot van een hapje en een drankje.

Inloop: 17:30, aanvang lezing 19:30

The Placemaker
The Placemaker heeft als missie: Het creëren van inspirerende woon- en leefplekken voor en mét mensen. In april 2014 is The Placemaker opgericht, een klantgestuurd ontwikkelingsbedrijf voor wijken en buurten. The Placemaker verbindt diverse veelbelovende ontwikkelingen in de sector, en zorgt in samenhang voor meer klantwaarde en waarde voor de stakeholders. Het gaat om co-creatie met klanten, total cost of ownership, de kracht van ketensamenwerking en de groeiende behoefte om met mensen in een straat of buurt te wonen die eenzelfde woon- en leefstijl hebben, en waarmee het woonplezier meer is dan alleen het hebben van een huis. The Placemaker werkt altijd in co-creatie met de omgeving (omwonenden, ondernemers/instellingen), stakeholders en in co-creatie met de toekomstige gebruikers, de woners. Een woner is iemand die bewust en actief invulling wil geven aan zijn/haar eigen woning, leefomgeving, wijk/straat/buurt. Zonder daarbij alle risico’s en tijdsbesteding te hebben die bij een PO of CPO project horen. De woner heeft de lusten, The Placemaker heeft de lasten. Omdat projectontwikkeling nog altijd een vak is.

Stefan Schuwer
Stefan Schuwer is vanaf 1984 actief in de bouw- en vastgoedbranche. Zijn professie is project- en gebiedsontwikkelaar, in diverse functies uitgevoerd. Hij is een friskijker en dwarsdenker, en vooral: gepassioneerde bouwer aan wijken en organisaties. Stefan is ervan overtuigd dat vernieuwing en innovatie de basis zijn van vooruitgang. Werkt als ondernemende netwerker en verbinder in de profit en non-profit omgeving. Ervaring opgedaan in zowel een commerciële (Heijmans, BAM) als een commercieel/ maatschappelijke (“hybride”) woningcorporatie-omgeving (Het Oosten, Kristal, Woonstad Rotterdam, Ymere).

Het bestuur van de Kring ’s-Hertogenbosch, Robin Janicki, Remco van der Pluijm, Jan Marcus, Xander Vermeulen Windsant