Architectencafé: CitaBella

18/01
20:00 uur (inloop vanaf 19:45)

Soort activiteit: Lezing en debat
Datum: Woensdag 18 januari 2017
Tijd: 20:00 uur (inloop vanaf 19:45)
Entree: Gratis en vrij toegankelijk

Locatie

KoudijsCafé, Tramkade 26, 5211 VB Den Bosch

Bekijk deze locatie op de activiteitenkaart Routebeschrijving

Partners

Deel deze pagina:


Dit jaar worden de bijeenkomsten van het ArchitectenCafé aan een thema gekoppeld: stedelijke transitiegebieden of ‘rafelranden’ van de stad.
 Onder andere om deze reden houden we de bijeenkomsten op een locatie verbonden met dit thema: de tramkade.


CITABELLA: EEN UNIEKE SAMENLEVING

Hoe mooi zal het zijn: een unieke, kleinschalige samenleving, waar betrokkenheid, energie en passie voorop staan. En waar wonen, werken, zorg, recreatie en educatie op een logische manier samenkomen. Vanuit die visie ontwikkelde de Isabella Groep het vernieuwende concept CitaBella. In samenspraak met de Isabellagroep ontwikkelt het ontwerpteam, bestaande uit landschapsarchitect Pieter Buys, Stedenbouwkundig Bureau Verkuylen, beeldend kunstenaar Paul de Kort en Wijnen Architectuur in combinatie met De Twee Snoeken, een masterplan voor de transformatie van dit gebied. Op deze avond zal, mede op basis van de historie van het terrein, de totstandkoming van het masterplan worden toegelicht.

Miel Wijnen (1963) studeerde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Sinds 1993 is Miel werkzaam als architect, vanaf 2001 heeft hij zijn eigen bureau. Wijnen Architectuur werkt aan het ontwerpen van gebouwen, welke kritisch verankerd zijn in hun omgeving. Het scheppen van ruimte staat daarbij centraal, zonder functionaliteit en uitvoerbaarheid in al zijn facetten uit het oog te verliezen om zodoende tot vanzelfsprekende, actuele architectuur te komen.

Ook in deze reeks
woensdag 15 maart en woensdag 17 mei 2017, met onder andere een lezing over de her-ontwikkeling van het voormalige kantoor van het Brabants Dagblad.

Het Architectencafé is een initiatief van BNA kring 's-Hertogenbosch