Architectencafé: de Mengfabriek

14/12
20:00 uur (inloop vanaf 19:45)

Datum: Woensdag 14 december 2016
Tijd: 20:00 uur (inloop vanaf 19:45)
Entree: Gratis en vrij toegankelijk

Locatie

KoudijsCafé, Tramkade 26, 5211 VB Den Bosch

Bekijk deze locatie op de activiteitenkaart Routebeschrijving

Partners

Deel deze pagina:


Dit jaar worden de bijeenkomsten van het ArchitectenCafé aan een thema gekoppeld: stedelijke transitiegebieden of ‘rafelranden’ van de stad.
Onder andere om deze reden houden we de bijeenkomsten op een locatie verbonden met dit thema: de tramkade.


DE MENGFABRIEK OP DE TRAMKADE:
EEN TRANSITIEOPGAVE VAN FORMAAT

De methode ‘placemaking’ wordt gehanteerd om van de vervallen diervoederfabriek ‘De Heus’, een echte culturele hotspot voor de gemeente Den Bosch te maken: De Tramkade.
Het rijksmonumentale pand aan de kade (de Mengfabriek) zal stapje voor stapje als laboratorium voor lokale en circulaire economie ontwikkeld worden. In De Mengfabriek in Den Bosch ontmoeten zelfstandige ondernemers en bezoekers elkaar nu al dagelijks. Ze dagen elkaar uit en inspireren elkaar. De Mengfabriek zal groeien tot een circulair netwerk van elkaar aanvullende ervaren ondernemers, beginnende startups, kunst-, cultuur- en onderwijsinstellingen. De Mengfabriek wil een partij van betekenis zijn op het gebied van stedelijke transitie, sociale innovatie en talent development. Een broedplaats, maar belangrijker nog: een living lab.
Tijdens deze presentatie zal uitleg gegeven worden over het concept, de methode placemaking, de lastige procesgang en verwachte resultaat.Michael Bol (1970) studeerde aan de Academie van Bouwkunst in Tilburg. Sinds 2001 is Michael werkzaam als architect waarna hij in 2008 mede-eigenaar wordt van Molenaar&Bol&VanDillen architecten. Naast zijn praktijksituatie als architect is Michael (vaak bestuurlijk) betrokken bij diverse verbindende initiatieven zoals het Bosch Architectuur Initiatief (BAI), de BNA, Stadse Boeren en de Conceptenbouwers. Diverse non-profit organisaties waarbij community-building en het organiseren van cross-overs de belangrijkste componenten zijn.

Ook in deze reeks
woensdag 18 januari, woensdag 15 maart en woensdag 17 mei 2017, met onder andere een lezing over de Isabella kazerne in Vught en de her-ontwikkeling van het voormalige kantoor van het Brabants Dagblad.

Het Architectencafé is een initiatief van BNA kring 's-Hertogenbosch