Architectencafé

15/03
20:00 uur (inloop vanaf 19:45)

Soort activiteit: Lezing en debat
Datum: Woensdag 15 maart 2017
Tijd: 20:00 uur (inloop vanaf 19:45)
Entree: Gratis en vrij toegankelijk

Locatie

Koudijscafé, Tramkade 26, 5211 VB Den Bosch

Bekijk deze locatie op de activiteitenkaart Routebeschrijving

Partners

Deel deze pagina:


Dit jaar worden de bijeenkomsten van het ArchitectenCafé aan een thema gekoppeld: stedelijke transitiegebieden of ‘rafelranden’ van de stad. De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op woensdag 15 maart. 

Transformaties voormalige kantoorgebouwen 
Brabants Dagblad en Rijkswaterstaat

Welke invloed hebben de transformaties van de voormalige kantoren van het Brabants Dagblad en Rijkwaterstaat te ‘s-Hertogenbosch op zijn context, en vice versa. Zijn de veranderingen onderdeel van een stedelijke transitie? Wat is er nodig om een gebouw, gebied of stad ‘in transitie’ te brengen? Welke invloed kan een ‘transformatie’ überhaupt voor zijn omgeving hebben?

Tijdens deze presentatie zal ingegaan worden op de betekenis en invloed van transformatie op zijn omgeving. Aan de hand van de transformaties nu in uitvoering worden deze onderwerpen aangesneden en wordt uitgelegd hoe de ontwerpen tegen de (on)mogelijkheden van veranderingen binnen een gebouw aanlopen en hoe ook juist de context/omgeving van invloed kan zijn op het gebouw.

Gastspreker: Bas van Mierlo
Bas van Mierlo (1973) studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na enkele jaren als architect gewerkt te hebben heeft hij in 2002 als mede-eigenaar Houben / Van Mierlo opgericht. Het bureau koppelt conceptueel denken aan organiserend en bouwend vermogen. Vanuit bijzondere fascinatie en respect voor mensen, hun omgeving en het milieu werken zij aan diverse complexe steeds veranderende huisvestingsopgaven. Naast zijn dagelijks werk als architect is Bas betrokken bij diverse neventaken als extern-docent, het nationaal renovatieplatform (NRP), InExtenso en raad van advies voor duurzame energie.