Architectuurvisite Fort Isabella

22/03
16.00 uur

Soort activiteit: Architectuurvisite
Datum: Vrijdag 22 maart 2019
Tijd: 16.00 uur

Partners

Deel deze pagina:


Op 22 maart brengen we een bezoek aan Fort Isabella, een bijzondere plek met een kleurrijke geschiedenis.

Rond 1614 werd het fort gebouwd om de vesting ’s-Hertogenbosch te versterken. Eeuwen later werd het gebruikt om een mogelijke aanval door Franse en Belgische troepen af te weren. Van 1922 tot 1940 huisde het Regiment Wielrijders er, in de Tweede Wereldoorlog de SS en NSB. Nadat de militairen er vertrokken eind jaren negentig, werden er vluchteling gehuisvest. Sinds 2013 is het complex tijdelijk in gebruik door studenten, bedrijven en horeca.

In 2015 werd de Isabella Groep eigenaar van het Fort. De organisatie ontwikkelt het gebied nu tot een unieke, kleinschalige samenleving waar wonen, werken, recreatie en educatie samenkomen. Er wordt gewerkt aan een levensloopbestendige huisvesting in een vitale omgeving (met horeca, bedrijven en toerisme), karakteristiek door de architectuur van de oude gebouwen en het vele groen. Hoe dat precies vorm krijgt (en gaat krijgen), wordt ons verteld en getoond tijdens de BAI Architectuurvisite.

De Architectuurvisites van het BAI zijn altijd gratis, zodat iedereen ze kan bezoeken. Ze brengen echter vaak wel kosten met zich mee, die voor een gesubsidieerd clubje als het BAI steeds moeilijker te dragen zijn. Daarom vragen we bezoekers om een vrijwillige bijdrage. Bij elke Architectuurvisite staat een collectebus waarin je een bedrag mag achterlaten, naar eigen inzicht en draagkracht. Zo houden we het voor iedereen toegankelijk. 

Helaas, deze Architectuurvisite is inmiddels vol. Als er toch nog wat kaarten beschikbaar komen, melden we dat hier.