BAI KERSTVISITE: ZESTIEN EIKEN SCHUUR

15/12
15.00 uur

Datum: Zondag 15 december 2019
Tijd: 15.00 uur

Locatie

Hilberink Bosch Architecten, Wamberg 5, 5258 SM Berlicum

Deel deze pagina:


Oh, kom er eens kijken.

Vlak voor de kerstdagen organiseert het Bosch Architectuur Initiatief een toepasselijke Architectuurvisite. Op zondag 15 december (15.00 uur) zijn we welkom in de Zestien Eiken Schuur van Hilberink Bosch Architecten, aan de Wamberg in Berlicum.

Toen in 2017 zeven honderdjarige eiken op het erf van Annemariken Hilberink en Geert Bosch moesten worden gerooid, besloten zij een oude traditie nieuw leven in te blazen: van de bomen (aangevuld met eiken stammen van landgoed De Wamberg) werd een nieuwe schuur gebouwd – net zoals vroeger toen schuren vaak werden gebouwd van materiaal dat in de directe omgeving voorhanden was. Het resultaat is de Zestien Eiken Schuur, een hedendaagse dwarsdeelschuur opgebouwd uit vier ankerbalkgebinten verbonden door gebintplaten waarop een sporenkap rust.

Tijdens de BAI Kerstvisite zal Geert Bosch vertellen over deze ‘esthetiek van de toevalligheid’, de oude technieken en de nieuwe kennis, het bouwproces en de bijzondere vermenging van onbehandeld hout, beton en glas. Hierna serveren we glühwein en proosten we op een mooi jubileumjaar dat voor ons ligt: 2020, waarin het BAI vijfentwintig jaar viert. Nu zijt wellekome.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Mee met een volgende BAI Architectuurvisite? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina.