BAI PRAAT - OVER HET NIEUWE THEATER AAN DE PARADE

13/02
17.00 - 19.00 uur

Datum: Donderdag 13 februari 2020
Tijd: 17.00 - 19.00 uur

Locatie

Bossche Brouwers aan de Vaart, Tramkade 29, 5211 VB 's-Hertogenbosch

Partners

Deel deze pagina:


Het Bosch Architectuur Initiatief organiseert op donderdag 13 februari de derde BAI PRAAT, een informele bijeenkomst voor (Bossche) architecten, ontwerpers, stadsontwikkelaars en geïnteresseerde professionals. Thema deze middag: het nieuwe Theater aan de Parade. Over hoe een ontwerp kan bijdragen aan het publieke en dynamische karakter van de stad. Gast: architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture.

In Den Bosch wordt de komende jaren volop gewerkt aan grote gebouwen en gebieden; grote ingrepen die van invloed zijn op de publieke ruimten in de stad. De verbouw van de bibliotheek (Babel) bijvoorbeeld, de visie op de Kop van ‘t Zand (Bossche Stadsdelta) of het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade, door NOAHH | Network Oriented Architecture.

Tijdens de derde BAIPRAAT komen Patrick Fransen en Stephanie Lama van NOAHH | Network Oriented Architecture toelichten hoe hij de opgave van een theater in hun architectuur benadert; het van oudsher institutionele karakter van het theater verandert in hun opzet in een multifunctionele en inclusieve ontmoetingsplek.

Daarvoor worden de openbare ruimten doorgetrokken in het gebouw en verbonden met de bestaande publieke ruimte. Zo bevordert het theater niet alleen de publieke kwaliteit, maar leidt het ook tot andere ontwerpkaders op het vlak van gebruik, tijd en functie. Hoe deze keuzes worden gemaakt, en waar het toe moet leiden, leggen Patrick Fransen en Stephanie Lama vanmiddag uit.

Na de presentaties is er vanzelfsprekend weer alle ruimte voor een borrel, kennismaking en ideeënuitwisseling met vakgenoten.