Chicago en Detroit inspiratiereis

21/10

Soort activiteit: Excursies
Datum: Zaterdag 21 oktober 2017
Teamleden:

Deel deze pagina:


Afhankelijk van het tijdperk is Detroit een icoon van het beste of het ergste van wat een metropool kan zijn (George Galster, vrij vertaald). Tijdens deze trip ga je het echte Detroit leren kennen. We rijden kriskras door de stad, en zullen verschillende denkers en doeners vragen hun verhaal met ons te delen. Dat alleen al is een reden om mee te gaan, maar wat nemen we na deze trip weer mee naar huis? Wij willen graag met elkaar onderzoeken welke antwoorden op ruimtelijke en organisatorische vraagstukken mogelijk zijn. Een nieuwe methode zoals die op de Tramkade in Den Bosch wordt vormgegeven. En dan nog die andere stad, Chicago! Indrukwekkende skyline en prachtige parken, we gaan het allemaal zien.

Aan het programma wordt nog vormgegeven. Het idee is om met veel verschillende mensen te spreken en veel te gaan zien. Daarom willen we in Detroit ook over een busje met chauffeur beschikken zodat we onder andere de Ford Pikette Plant, het Michigan Central Station, het Heidelberg project en de Eastern Market kunnen bekijken. Daarnaast willen we voor- en achteraf een 'aanvullend' programma opzetten met een lezing, film, en een dialoog.

INTERESSE?
Stuur vóór vrijdag 2 juni een mail naar jordy@bai-s-hertogenbosch.nl. Doe dat onder vermelding van ‘’Chicago-Detroit’’ en vertel wie je bent, wat je (binnen het ruimtelijk vak) doet en waarom je mee zou willen. We zijn geen ballotagecommissie, maar wel op zoek naar een groep serieus geïnteresseerden.

Afhankelijk van de groepsgrootte, bedraagt deelname aan de excursie ongeveer 2500 euro per persoon. Bij deze reissom is inbegrepen: vliegreis, 3 overnachtingen in Chicago, 4 overnachtingen in Detroit, treinreis van Chicago naar Detroit, bus met chauffeur voor in Detroit, verschillende lezingen en aanvullend programma.

LITERATUUR SUGGESTIE
Why Detroit Matters van Brian Doucet (2017) 
Driving Detroit van George Galster (2014)

ORGANISATIE
Deze inspiratiereis is een samenwerking van het Bosch Architectuur Initiatief en de Conceptenbouwers.