Ronde tafel: voedselnetwerken

Najaar

Soort activiteit: Lezing en debat
Datum: Najaar
Teamleden:

Deel deze pagina:


Met het jaarprogramma 'Deel je stad' stellen we nieuwe stedelijke ruimten, haar architectuur en opgaven centraal. Naast de historische Bossche binnenstad en de omliggende wijken ziet het BAI ook op de schaal van de regio aanknopingspunten bij het vormen van een inclusieve (stedelijke) leefomgeving. De relatie met de regio is op verschillende aspecten van kenmerkend belang voor een middelgrote stad als Den Bosch. We gaan deze relatie verkennen met een drietal rondetafelgesprekken met ieder een eigen thema: energie, voedsel en nieuwe vormen van mobiliteit. Tijdens deze ronde tafel gaan we met verschillende partijen in gesprek, gaan we zien wat er op deze thema's gebeurt en bespreken we hoe deze ruimtelijke ontwikkelingen bijdragen aan een inclusieve stad en regio.

RONDE TAFEL 2
VOEDSELNETWERKEN

Met de stijgende betrokkenheid bij en interesse in de herkomst van ons voedsel is ook een stijgend besef dat het over grote afstanden vervoeren van met name vlees en zuivel ‘nodeloze’ milieuschade toebrengt. Het in de regio produceren kan hiervoor een oplossing zijn. Tijdens deze ronde tafel verkennen we voedselproductie en gaan we in gesprek over de materiële en immateriële waarde van voedsel uit de regio.

Blijf op de hoogte via de website, Facebook en de nieuwsbrief! Binnenkort zullen we daar de precieze datum en het programma bekend maken.