Expo: Mozaïek Brabant

14/01
Tot en met 01/02/15

Soort activiteit: Evenementen
Auteur: Mozaïek Brabant
Datum: Woensdag 14 januari 2015
Tijd: 14:00
Entree: Gratis

Locatie

Willem II Fabriek, Boschveldweg 471, 5211VK Den Bosch

Bekijk deze locatie op de activiteitenkaart Routebeschrijving

Partners

Deel deze pagina:


Vanaf 9 oktober 2014 maakt de expositie MozaïekBrabant een rondreis langs vijf locaties in Noord‑Brabant. De provincie wil met deze expositie de resultaten van het ontwerpende onderzoek van IABR - Projectatelier BrabantStad delen met de inwoners van Brabant en samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden om Brabant goed in te richten voor de toekomst. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Het imposante wandtapijt van 12 bij 3 meter met de kaart van Brabant is het middelpunt van de expositie. Het tapijt is de vertaling van de resultaten van het onderzoek, waarbij de koppeling tussen natuurgebieden, de steden en landbouwgebieden in Noord-Brabant en de zes nieuwe ontwikkelprincipes met elkaar zijn verweven. Daarnaast geeft een lessenaar van 9 meter nadere uitleg over het onderzoek in tekst en beelden.

De expositie is gratis te bezoeken. Deelnemen aan de activiteiten van het programma is natuurlijk mogelijk: jouw inbreng ophalen is een doel van de expositie. Het actuele programmaoverzicht vind je onder kalender.

14 Januari wordt de expositie geopend in Den Bosch, om 14:00. Voorwoord door BAI voorzitter Xander Vermeulen Windsant. De expositie is te bezichtigen van 13:00 - 17:00, tot en met 1 februari. 

Denk mee

Je kunt met jouw activiteit of initiatief ook onderdeel zijn van het programma rond de expositie MozaïekBrabant.

Nieuwe, creatieve ideeën zijn nodig om wonen, waterhuishouding, energie en voedselvoorzieningen met elkaar te verbinden in een nieuw ruimtelijk beleid. Van scholenproject, filmvertoning, workshop, werkatelier tot debatavonden: jouw initiatieven helpen het ruimtelijk beleid van Brabant te ontwikkelen en breed te ondersteunen. Laat je ook inspireren en vertel ons hoe je wilt dat Noord-Brabant er in de toekomst uit zou moeten zien. Met jouw bijdrage kunnen wij inspelen op de energie van de samenleving, het debat in Brabant op gang brengen en inspirerende ideeën ophalen.
Heb je een activiteit en/of wil je aansluiten bij het programma van de expositie:MozaïekBrabant of bel Frederiek Dijkstra (bkkc) 013-7508422.


Expositie MozaïekBrabant

9 – 26 oktober 2014 | Designhuis | Eindhoven
6 – 30 november 2014 | bkkc | Tilburg
4 december – 10 januari 2015 | Groen4Life & De Cacaofabriek | Helmond
12 – 31 januari 2015 | Willem II Fabriek | ‘s-Hertogenbosch
5 – 28 februari 2015 | Stadskantoor | Breda