Foodsafari

02/06

Datum: Zaterdag 02 juni 2018

Partners

Deel deze pagina:


Het BAI organiseert, in samenwerking met Anne Reijnders (Food Embassy), op zaterdag 2 juni een ‘foodsafari’, in en om de stad. Thema: Voedsel & de stad.

Tijdens de gratis fietstocht van ongeveer 4 uur ontdekken we welke rol voedsel speelde in het ontstaan van steden, hoe de productie er later uit verdween en hoe die nu op verschillende manieren in de stad terug lijkt te komen. Zo bezoeken we o.a. de Brabanthallen, we zien waar in de stad nu nog voedsel wordt geproduceerd (en proeven ervan) en onderzoeken hoe belangrijk eten is in een nieuwe stadswijk, het Paleiskwartier. 

We verzamelen voor het Congrescentrum 1931 (Brabanthallen) en fietsen ongeveer 12,5 kilometer met zes stops, zeven verhalen, een koffie- én een hapjesmoment:

13.00 uur Brabanthallen, over de historische veehandel van Den Bosch met Barbara Loosveld
13.20 uur Vitelco, over grootschalige productie in de stad met Twan de Bie
14.05 uur, BVV, over de benodigde grondoppervlak voor voedselproductie per persoon, met kopje koffie
14.50 uur, Graafse Akker, over kleinschalige voedselproductie in de stad met Sophie Gruijters
15.30 uur, Tramkade, over conceptontwikkeling food in de stad, met de Lekkere Man (Anne), Jorn Verhoof en hapje
16.35 uur, Paleiskwartier, over ontwikkeling nieuwe wijken in relatie tot voedsel, met Martin Berkelmans

AANMELDEN
Helaas, de 'foodsafari' zit inmiddels vol, er zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Wil je (op tijd) op de hoogte blijven van activiteiten van het BAI? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina. 

Pay as you like
Onze activiteiten zijn gratis en dat blijven ze. Wil je toch een bijdrage leveren? Dat kan nu door onder vermelding van 'Foodsafari' een bedrag over te maken op: NL63 INGB 0009 5492 15 ter attentie van Stichting Bosch Architectuur Initiatief