Ideeënprijsvraag Good Night Design

Inzenden tot en met 20 oktober

Soort activiteit: Prijsvragen
Datum: Inzenden tot en met 20 oktober
Teamleden:

Locatie

De Mengfabriek, Den Bosch

Bekijk deze locatie op de activiteitenkaart Routebeschrijving

Partners

Deel deze pagina:


Inzendingen en jury commentaar

Benieuwd naar de winnaars? Klik hier voor het juryrapport!


Good Night Design
Ontwerp een hotelkamer als object in een fabriek

Wat is de relatie tussen een slaapkamer en een goede nachtrust? Een goed bed is natuurlijk belangrijk, maar architectuur en inrichting dragen ook bij. Je kunt je zelfs afvragen of een duurzaam gebouwde kamer bijdraagt aan je gemoedsrust – en zo ook aan je nachtrust!

De opgave voor de Ideeënprijsvraag van het Bosch Architectuur Initiatief voor 2017 gaat over slapen, herbestemmen en hergebruiken. In de oude veevoerfabriek van De Heus aan de Dieze wordt gewerkt aan Expo Hotel de Mengfabriek, dat tegelijkertijd een onderzoeksproject, wisselende expositie en een hotel moet worden. Het idee is dat op de vloeren van de oude fabriek 15 tot 20 unieke slaappods zullen landen waar overnacht kan worden. Aan dit idee wordt druk gewerkt, maar de BAI prijsvraag wil hier vast een voorschot opnemen. De deelnemers wordt gevraagd om mee te denken over hoe deze kamers eruit kunnen gaan zien. Hoewel het nog niet zeker is dat de kamers er komen wil het BAI met deze prijsvraag inspiratie opdoen rond de vraag: wat is Good Night Design?

De vraag is dus om een zelfstandige hotelkamer voor twee personen te ontwerpen die op de vloer van het Expo hotel zou kunnen landen. Om de slapers een goede nachtrust te bezorgen, met een rein geweten, is het belangrijk dat de kamer zoveel mogelijk met materiaal uit reststromen wordt ontworpen.

Bijlagen

1. Good Night Design - Opgave en regels
2. Good Night Design - Tekeningen
3. Good Night Design - Geschiedenis locatie
4. Good Night Design - Vraag en antwoord
5. Good Night Design - CAD tekening
6. Good Night Design - Foto's verdiepingen