Ontwerpprijsvraag Smart Square

Oktober 2018 - Januari 2019

Soort activiteit: Prijsvragen
Datum: Oktober 2018 - Januari 2019
Teamleden:

Locatie

Onderwijsboulevard 3, Den Boch

Partners

Deel deze pagina:


Voor de jaarlijkse prijsvraag, die het Bosch Architectuur Initiatief in 2018 samen met de Gemeente ’s-Hertogenbosch organiseert, wordt deelnemers gevraagd een ontwerp te maken voor een ingreep in de openbare ruimte: Smart Square. Dit jaar zijn we expliciet op zoek naar concrete ontwerpen omdat we in principe voor realisatie gaan!

De opgave
Ontwerp een plek die gebruikt kan worden om mensen samen te brengen. Een ontmoetingsplek dus, waar groepen van twee tot 50 mensen samenkomen om te kletsen, vertellen of te luisteren – dit kan een paviljoen zijn, maar ook een landschappelijk element. Er moet ruimte zijn om te staan of te zitten, mogelijk een overkapping, en verder alles wat maar kan helpen om samenkomst, gedurende alle jaargetijden, te faciliteren. De locatie is onderdeel is van het gemeentelijke programma Smart Cities en heet daarom Smart Square.

Smart Square is straks de plek waar de afstudeerprojecten van bijvoorbeeld het Koning Willem 1 College en Avans Hogeschool worden tentoongesteld, waar de HAS Hogeschool een pop-up foodstore kan openen en waar het IoT Stadslab en startups uit de stad slimme toepassingen kunnen uitproberen. Multi inzetbaar dus, met een nieuwe dynamiek.

Aanmelden
Meldt je aan door een mail te sturen naar post@bai-s-hertogenbosch.nl, onder vermelding van ‘aanmelding Smart Square’.

Documenten
Prijsvraagdocument Smart Square
Bijlage Smart Square - situatie tekening (pdf)
Bijlage Smart Square - situatie tekening (dwg)