Ontwerpprijsvraag Smart Square

Oktober 2018 - Januari 2019

Soort activiteit: Prijsvragen
Datum: Oktober 2018 - Januari 2019
Teamleden:

Locatie

Onderwijsboulevard 3, Den Boch

Partners

Deel deze pagina:


Voor de jaarlijkse prijsvraag, die het Bosch Architectuur Initiatief in 2018 samen met de Gemeente ’s-Hertogenbosch organiseert, wordt deelnemers gevraagd een ontwerp te maken voor een ingreep in de openbare ruimte: Smart Square. Dit jaar zijn we expliciet op zoek naar concrete ontwerpen omdat we in principe voor realisatie gaan!

De opgave
Ontwerp een plek die gebruikt kan worden om mensen samen te brengen. Een ontmoetingsplek dus, waar groepen van twee tot 50 mensen samenkomen om te kletsen, vertellen of te luisteren – dit kan een paviljoen zijn, maar ook een landschappelijk element. Er moet ruimte zijn om te staan of te zitten, mogelijk een overkapping, en verder alles wat maar kan helpen om samenkomst, gedurende alle jaargetijden, te faciliteren. De locatie is onderdeel is van het gemeentelijke programma Smart Cities en heet daarom Smart Square.

Smart Square is straks de plek waar de afstudeerprojecten van bijvoorbeeld het Koning Willem 1 College en Avans Hogeschool worden tentoongesteld, waar de HAS Hogeschool een pop-up foodstore kan openen en waar het IoT Stadslab en startups uit de stad slimme toepassingen kunnen uitproberen. Multi inzetbaar dus, met een nieuwe dynamiek.

Aanmelden
Meld je aan door een mail te sturen naar post@bai-s-hertogenbosch.nl, onder vermelding van ‘aanmelding Smart Square’.

Jury
Timo de Rijk, directeur Design Museum en voorheen o.a. hoogleraar designgeschiedenis aan de TU Delft en de Universiteit Leiden en voorzitter van de Rotterdam designprijs.

Constant Botter, programmamanager Slimme Buitenruimte bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Samen met stakeholders wil hij de fysieke buitenruimte in de Spoorzone met technologie en data innoveren (Living Lab); het Smart Square vormt daar een onderdeel van.

Kirsti Pol, initiatiefnemer van De Conceptenbouwers/Buro Kade. Kirsti onderzoekt met verschillende kleine en grotere projecten en activiteiten de synergie tussen duurzame stadsontwikkeling en de manier waarop we nu leven en zullen samenleven in de toekomst.

Rolf van Boxmeer, architect en co-founder van Rezone. Rezone ontwikkelt projecten op het snijvlak van architectuur, kunst en technologie, initieerde o.a. Minitopia en ontwikkelde het interactieve paviljoen ‘Little Babylon’ dat recent in Sao Paulo, Brazilië en Doha Qatar is gepresenteerd. 

Documenten
Prijsvraagdocument Smart Square
Bijlage Smart Square - situatie tekening (pdf)
Bijlage Smart Square - situatie tekening (dwg)
Bijlage Smart Square - vraag en antwoord