PREMIERE DOCUMENTAIRE DE RIJKSBOUWMEESTER (TIAFF)

17/09
19:30 uur

Datum: Donderdag 17 september 2020
Tijd: 19:30 uur

Locatie

Verkadefabriek

Partners

Deel deze pagina:


De Verkadefabriek en het BAI programmeren in samenwerking met TIAFF (Tilburg Architectuur Film Festival) op 17 september de première van de documentaire De Rijksbouwmeester.

Voorafgaand aan de première vindt via een live-verbinding met Cinecitta in Tilburg een panelgesprek plaats met o.a. Floris Alkemade en Elma van Boxel (ZUS). Het panel gaat in op de rol van ontwerp bij maatschappelijke vragen, zoals inclusie/exclusie.

Include/Exclude

De stad is hot, overal ter wereld verhuizen mensen massaal naar steden en plots was daar een hardnekkig virus dat het stedelijk leven tot stilstand bracht. Het succes van de stad is gebaseerd op nabijheid van en interactie tussen mensen. En precies het omgekeerde is nodig om het virus te bestrijden. Ineens zijn de meest publieke plekken een bedreiging voor de volksgezondheid en veiligheid. 

In zijn periode als Rijksbouwmeester stelde Floris Alkemade de sociale agenda rondom architectuur en de stad centraal. Filmmaker André de Laat maakte de afgelopen vijf jaar een portret van de Rijksbouwmeester.

Klik hier voor kaarten.