Prijsuitreiking educatieproject

09/07
16:00 tot 17:00 uur

Klik hier voor de lesbrief van het educatieproject en,
Klik hier voor de website van het educatieproject

In de ban van de brug
Bijna 400 leerlingen voortgezet onderwijs hebben vanaf januari heel wat uren besteed aan het ontwerpen van een brug, met als titel 'in de ban van de brug'. Op de scholen werd reeds een voorselectie gemaakt, de 31 genomineerde ontwerpen gemaakt door 87 leerlingen zijn tentoongesteld in de Muzerije. Ondanks de vele mooie en inspirerende ideeën maquettes kan er maar één de winnaar zijn. In de Muzerije maakte de jury bekend dat de winnaar van het educatieproject  'in de ban van de brug' is geworden:

Winnaar: Roling Tongues Bridge -
Kunstwerk waar je overheen loopt
Van Yerba, Daniek en Melanie (Pierson College)

Een fiets- en wandelbrug over de Maas naast de A2 zodat je sneller van Den Bosch naar Kerkdriel kan of andersom. De twee monden zijn bewust hetzelfde ontworpen en kunnen voor zowel een man en een vrouw, een man en een man, of een vrouw en een vrouw staan! De jury spreekt over een heel beeldende brug, een beleving door het ruig hobbelend wegdek. 

Eervolle vermelding: Oosterplas
Van Esmay en Annisa (Van Maerlant College) 

De jury waardeert de dubbele functies van de brug die naast een verbinding ook een scheiding vormt tussen de zeilers en zwemmers en daarnaast is het ook een plek om te recreëren en te chillen op de bankjes. Al met al een functioneel goede brug en erg mooi gemaakt!

De winnaars ontvangen kaartjes voor een pretpark naar keuze, de tweede prijs wordt beloond met filmkaartjes en de overige genomineerden ontvangen een attentie.

Algemene indruk
De jury heeft de indruk dat locatie lastig was in dit verhaal. Is in de ontwerpen niet altijd terug te vinden, duidelijke uitzondering is de brug over de St Jan. Bij veel bruggen is een goede scheiding van functies is terug te vinden in de ontwerpen. Chillen/ontmoeten onder of boven het fietspad. Hier volgen nog enkele bijzondere bruggen:

KinderbrugKinderbrug (Hello kitty en Cars) brug is een attractie door gebruik van takelbakjes, unieke beleving!

SpaaaaceSpaaaace. De jury vindt dit ontwerp een al omvattend idee... zij zien het als De Melkweg. (autonome expressie...help!!)

De nieuwe BartenbrugDe nieuwe bartenbrug mag natuurlijk niet ontbreken!

5.4
Prachtige maquette!!! Tot in detail gebouwd, zelfs een klosje om de luiken dicht te houden en licht/lampjes in verwerkt. Heel goed gedaan.

Vogelbrug
Vogelbrug is een heel mooi ontwerp. Het kan zo in de rij van de gebouwen/bruggen van de beroemde architect Calatrava. Afwerking maquette is iets minder.