'The Smart Box' winnaar ontwerpprijsvraag Smart Square

18/01

Soort activiteit: Prijsvragen
Datum: Vrijdag 18 januari 2019

Partners

Deel deze pagina:


The Smart Box is door de jury unaniem gekozen tot winnaar van de ontwerpprijsvraag Smart Square, waarmee het Bosch Architectuur Initiatief en de Gemeente ’s-Hertogenbosch ontwerpers vroeg een ontmoetingsplek te ontwerpen voor het plein aan de Onderwijsboulevard.

The Smart Box is ‘een ontwerp dat op een ‘slimme’ manier een bijzondere tijdelijke plek van samenkomst creëert, waar het architectonische en het digitale op een fraaie manier samenkomen. Het is een paviljoen dat de ambitie van Den Bosch als Datacity stralend kan verbeelden en zeker binnen het gestelde budget gerealiseerd zou kunnen worden’, aldus de jury, bestaande uit Timo de Rijk (directeur Design Museum), Constant Botter (programmamanager Slimme Buitenruimte Gemeente ’s-Hertogenbosch), Kirsti Pol (De Conceptenbouwers/Buro Kade) en Rolf van Boxmeer (architect en Rezone).

De makers van The Smart Box (Sebastiaan Vork, Nikki de Zeeuw en Luuk Goossen – alle drie studenten architectuur aan de TU Delft) ontvingen tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond 18 januari in het Bestuurscentrum een cheque van € 1.500 uit handen van wethouder Mike van der Geld. De gemeente heeft bovendien de intentie het ontwerp daadwerkelijk te realiseren.

Een eervolle vermelding was er voor DoX van Marc Polman. De jury prees met name de uitgekiende marketing van dit ontwerp.

In totaal werden voor de Smart Square prijsvraag twee-en-vijftig ontwerpen ingezonden, door zowel ontwerpers, architecten als studenten. 

Informatie The Smart Box: the-smart-box-info-1-20190118152112.pdf
Hi-res foto The Smart Box: bai-prijsvraag-the-smart-box-20190118151718.jpg