YUP Brabant, trends & acquisitie

09/12
15:30 - 17:30 uur

Soort activiteit: Lezing en debat
Datum: Woensdag 09 december 2015
Tijd: 15:30 - 17:30 uur
Entree: 10 euro voor BNA-leden, 15 euro voor niet-BNA-leden

Nu inschrijven

Locatie

Filmhuis Cinecitta, Willem II Straat 29, Tilburg

Bekijk deze locatie op de activiteitenkaart Routebeschrijving

Partners

Deel deze pagina:


Kick-off nieuw netwerkbijeenkomst voor jonge Brabantse architecten & ontwerpers
Het starten van een architectenbureau is een grote uitdaging. BNA en de Brabantse architectuurcentra helpen met netwerk 'YUP Brabant' de nieuwe generatie architecten- en ontwerpbureaus op weg. De eerste bijeenkomst, op 9 december staat in het teken van trends & acquisitie. Hoe creëer je op basis van trends en maatschappelijke ontwikkelingen een waardepropositie? En hoe vertaalt zich dit concreet naar nieuwe opdrachten?

Tijdens de bijeenkomst op 9 december 2015 inspireren diverse sprekers de aanwezigen met verschillende visies op het thema ‘Trends en acquisitie’. Daarna gaan we met elkaar in gesprek. Wat doe je op dit moment om aan opdrachten te komen? Welke rol spelen trends en maatschappelijke ontwikkelingen daarbij? Wat zou je willen en kunnen doen om aan meer of andere opdrachten te komen?

YUP Brabant
Met dit netwerk willen de initiatiefnemers een nieuwe generatie Brabantse architecten- en ontwerpbureaus helpen om hun praktijk op te zetten en hedendaagse opgaven op te pakken. Hoe wordt je als nieuw bureau relevant? Welke opgaven liggen er? En welke vaardigheden zijn nodig om die opgaven te kunnen oppakken? YUP Brabant biedt jonge ontwerpers de kans hun netwerk uit te breiden en te spreken met jonge en ervaren collega’s uit heel Brabant. Opgedane kennis en vaardigheden zijn direct toe te passen in de eigen praktijk.

De sprekers
Ron de Goeij, directievoorzitter van Van Aken Architecten, legt uit hoe acquisitie bij dit zeer ervaren bureau wordt aangepakt en geeft deelnemers tips voor hun eigen praktijk. Het Eindhovense bureau Van Aken Architecten bestaat al sinds 1979 en is met ruim vijftig medewerkers een van de grotere architectenbureaus in Nederland. Ze hebben zich gespecialiseerd in zeer complexe opdrachten op het gebied van zorg, hoogtechnologische gebouwen of ontwerpen in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid.

Michael Bol en Kirsti Pol vertellen over de aanpak van De Conceptenbouwers. Zij melden op hun site: ‘De Conceptenbouwers een bijzondere bottom-up benadering van het planproces in. Wij onderscheiden ons in de markt door het ontwikkelen van strategische en verbindende concepten voor ruimtelijke en organisatorische vraagstukken. Hierbij zetten wij de bijzondere mogelijkheden van social media in en stimuleren het tot stand komen van communities en een gezonde lokale economie.’

YUP Brabant in 2016
In 2016 gaat YUP Brabant verder. Met twee bijeenkomsten per jaar, die afwisselend plaatsvinden in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. In iedere bijeenkomst komen zowel vaardigheden als actuele ontwikkelingen aan bod.

Initiatiefnemers
YUP Brabant wordt georganiseerd door de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus (BNA), Breda Landschap Architectuur Stedenbouw (BLASt), Bosch Architectuur Initiatief (BAI), Architectuurcentrum Eindhoven (ACE) en Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg (CAST). Eerdere versies van YUP werden gestart in Rotterdam (YUP010) en Amsterdam (YUP020). Eind 2014 vond een eerste bijeenkomst in Tilburg plaats onder de noemer YUP Zuid. Door de samenwerking met alle Brabantse Architectuurcentra komt nu een Brabant-brede uitwisseling van kennis, ideeën en contacten tot stand.

Links
Ron de Goeij - https://www.linkedin.com/in/ron-de-goeij-4a28974
Van Aken - http://www.vanakenarchitecten.nl/
Michael Bol - https://www.linkedin.com/in/michaelbol
Kirsti Pol - https://www.linkedin.com/in/kirsti-pol-47a2685
Conceptenbouwers - http://www.conceptenbouwers.nl/